Ablakcsere

Fa vagy műanyag ablak?

AblakcsereEgy régi polgári lakás színvonalas felújításakor felmerül a kérdés, milyenek legyenek az új ablakok. Mivel az ablakcserére nemcsak az esztétikai szempontok miatt van szükség, hanem az új ablaknak meg kell felelnie a modern hőszigetelési elvárásoknak is, érdemes megfontolni a korszerű műanyag ablakokban rejlő lehetőségeket is. Szerencsére az ablakgyártók igyekeznek minden igényt kielégíteni, létezik korszerű hőszigetelt ablak azok számára is, akik a természetes fát, vagy az időt állóbb alumíniumot részesítik előnyben.

Műanyag ablakok.

7 légkamrás műanyag ablakHa a műanyag ablak mellett döntünk, érdemes számításba vennünk néhány szempontot az ablaktípus kiválasztásánál. Mivel a nyílászárók cseréje egy hosszabb távra szóló döntés, érdemes a stabilabb, szélesebb műanyag profilokból készült ablakok között nézelődnünk.
A homlokzati nyílászárók esetében fontos a magasabb hőszigetelési képesség. Mivel a téglából épült társasházi lakások hőszigetelése alapkivitelben jobb a panel épületek hőszigetelésénél, mindenképp ajánlott az ablakokhoz a háromrétegű hőszigetelt üvegezést választani.

Fa – alumínium ablakok.

Azon lakástulajdonosok számára, akik viszolyognak a műanyag ablakoktól, ajánljuk a fa/alumínium ablakokat. Ezek az ablakok belül fából, kívül alumíniumból készülnek. A szerkezet a fa és az alumínium ötvözése mellett, egy korszerű, jó hőszigetelési képességgel rendelkező, megfelelő üvegezés esetén akár passzív ház minősítésű ablak gyártását is lehetővé teszi.

Fa - alumínium ablak

Műanyag – alumínium ablakok.

Ezt az ablaktípust azoknak ajánljuk, akik a stabilabb, az időjárásnak jobban ellenálló ablakot szeretnének beépíteni a lakásukba. A külső alumínium profil egyedi dizájn is kölcsönöz az ablakoknak.

Válasszuk bármelyik ablakot is, a helyiségek szellőzésére mindenkép gondolnunk kell. A legkorszerűbb ablakok esetében választhatjuk a tokba gyárilag beépített szellőző funkciókat. Egyéb ablakok esetében pedig az utólag beépítethető résszellőzőket ajánljuk.

Műanyag - alumínium ablak

Ha lakásfelújítás, ha ablakcsere, ránk számíthat legyen az szakmai segítség vagy kivitelezés!