Fürdőszoba

Fürdőszoba felújítás ötletek, tippek.

Modern fürdőszoba mediterrán színekkel

Fürdőszoba falfülkékkel.

Fürdőszoba tervA fürdőszoba tervezésekor mindig fölmerül a kérdés, mit csináljunk a nagyobb csempe felületekkel? Több lehetőségünk is van elkerülni az unalmas, és sivár hatását ezeknek a felületeknek. Az ízlésesen elhelyezett mintás csempék, vagy egy körbefutó bordűr megtöri, feldobja ezt a hatást. Esetünkben a falfülkék alkalmazását választotta az ügyfél. A falfülke, kiegészítve a helyi süllyesztett világítással, nemcsak feldobja a fürdőszoba hangulatát, de funkcionálisan is remekül kihasználható.

Fürdőszoba kivitelezésA dupla mosdó.

Az épített mosdóállvány a két mosdókagylóval kiváló lehetőséget ad a mosógép, a szennyes tartó, és egy tároló szekrény diszkrét elhelyezésére. Fölötte a hatalmas tükör kiválóan tágítja a teret. A sötétkockás mozaikcsempe pedig egyedi, esztétikus keretet ad a napi tisztálkodásnak. A világítás tekintetében is remek választás volt a vízszintes búra alkalmazása. A design mellett optimális fényhatása van a lámpáknak.

Színek a fürdőszobában.

A csupán kétfajta burkolólap egyszerű de, kifinomult alkalmazása olyan mediterrán hangulatot varázsolt a fürdőszobába, hogy már csak ezért is érdemes reggel fölkelnünk. A világítás, és az egyéb design elemek szépen oda vezetik a szemünknek, amit a tervező meg akart mutatni. A fehér szaniterek szinte észrevétlenül beleolvadnak a látványba.

Ötletek, ha kicsi a fürdőszoba

Fürdőszoba ötletA kicsi fürdőszoba berendezése.

A társasházi lakások fürdőszoba mérete általában elég szerény. A kicsi fürdőszobának is ugyanazon funkciókat kell tudnia, mint nagyobb méretű társainak. A zuhanykabin alkalmazásával helyet takaríthatunk meg. Az egyik ügyfelünket idézve ez a megtakarított hely „pont egy mosógépnyi”.

Az egyik sarkalatos kérdés a kicsi fürdőszobák berendezésekor a bútorok elhelyezése, a szükséges tároló hely kialakítása. A fürdőszoba tervezők a több funkciót is ellátó bútorokat ajánlják.

Építsük a mosdót szekrénybe, kihasználva a mosdó alatti helyet, vagy a tükör helyett szereljünk fel tükrös szekrényt megoldva a tárolást és a helyi világítást is egyben.
A falakra szerelt szekrények is praktikus megoldást jelenthetnek, kihasználva a nem használt fal felületeket, például a fürdőszoba ajtó fölötti részt.

A fürdőszoba tervezése

MosdóA lakásfelújítás egyik sarkalatos pontja a fürdőszoba felújítása.

A fürdőszoba tervezésekor több szempontot is figyelembe veszünk, de néhány kérdést már az elején fel kell tennünk magunknak.

Ki fogja használni a fürdőszobát?

Itt nem csak a családtagok száma fontos, hanem figyelembe kell vennünk az életkort is. A fiatalabb generáció szívesen relaxál a fürdőkádban, míg az idősebbek számára a csúszásgátlós burkolatok, az alacsony zuhanytálca peremek, a különböző kapaszkodók fontosabbak.
A fürdőszobát használók szerint kell terveznünk a berendezéseket, a fürdőszoba bútort is, annak érdekében, hogy mindenki kényelmesen tudja tárolni tisztálkodási eszközeit.

Egyedi fürdőszobaHol legyen a mosógép, a WC?

Fontos kérdés lehet a napi fürdőszoba használatnál, hogy ne kelljen a családtagoknak várakozniuk egymásra vagy ez a várakozási idő minél kevesebb legyen. Általában jó, ha külön WC-t tervezünk, még akkor is, ha a fürdőszobában is lesz WC. A mosógép elhelyezésére sokan inkább a konyhát választják, de minden háziasszony álma a külön mosó és szárító helyiség.

Fürdőszoba design.

A fürdőszoba funkciók meghatározása után következhet a dizájn meghatározása. Nagy segítségünkre lesz, ha felkeressük a fürdőszoba felszerelés gyártói oldalakat, a fürdőszoba szalonok weboldalait, ahol találhatunk különböző stílusú látványterveket. Fontos, hogy ezek létező fürdőszoba felszerelésekkel, burkolólapokkal elkészített tervek. Egyes gyártók teljes szortimenteteket kínálnak.

A megfelelő inspirációk után nekifoghatunk a tervezésnek, vagy felkereshetjük valamelyik fürdőszoba tervezéssel, látványterv készítéssel is foglalkozó szalont.

Épített zuhany

Népszerű az épített zuhany a fürdőszoba felújítás alkalmával.

Egyedi épített zuhany.Az épített zuhanyzó kiépítése ajánlott a panel fürdőszobák kivételével valamennyi fürdőszobába. Ilyenkor bátran szabadjára engedhetjük a fantáziánkat és minden tekintetben egyedi, a mindennapi használatban praktikus zuhanyzónk lehet. Alapvetően két dolog szükséges az ilyen zuhanytálca kiépítéséhez. A megfelelő szakértelemmel és gyakorlattal rendelkező vízszerelő és burkoló.

Az épített zuhany mellett általában a költségtakarékosság vagy az egyedi megoldások lehetősége miatt döntünk.

Ha csak egy szokványos zuhanytálcát szeretnénk csempéből kirakatni, akkor csalódni fogunk a költségek tekintetében, hiszen a professzionális vízszigetelés anyag és munkadíj költsége miatt nem járunk jobban anyagilag. De, ha egyedi a saját ötleteinket is megvalósító zuhanyt szeretnénk, döntsünk bátran az épített megoldás mellett.