A fürdőszoba tervezése

MosdóA lakásfelújítás egyik sarkalatos pontja a fürdőszoba felújítása.

A fürdőszoba tervezésekor több szempontot is figyelembe veszünk, de néhány kérdést már az elején fel kell tennünk magunknak.

Ki fogja használni a fürdőszobát?

Itt nem csak a családtagok száma fontos, hanem figyelembe kell vennünk az életkort is. A fiatalabb generáció szívesen relaxál a fürdőkádban, míg az idősebbek számára a csúszásgátlós burkolatok, az alacsony zuhanytálca peremek, a különböző kapaszkodók fontosabbak.
A fürdőszobát használók szerint kell terveznünk a berendezéseket, a fürdőszoba bútort is, annak érdekében, hogy mindenki kényelmesen tudja tárolni tisztálkodási eszközeit.

Egyedi fürdőszobaHol legyen a mosógép, a WC?

Fontos kérdés lehet a napi fürdőszoba használatnál, hogy ne kelljen a családtagoknak várakozniuk egymásra vagy ez a várakozási idő minél kevesebb legyen. Általában jó, ha külön WC-t tervezünk, még akkor is, ha a fürdőszobában is lesz WC. A mosógép elhelyezésére sokan inkább a konyhát választják, de minden háziasszony álma a külön mosó és szárító helyiség.

Fürdőszoba design.

A fürdőszoba funkciók meghatározása után következhet a dizájn meghatározása. Nagy segítségünkre lesz, ha felkeressük a fürdőszoba felszerelés gyártói oldalakat, a fürdőszoba szalonok weboldalait, ahol találhatunk különböző stílusú látványterveket. Fontos, hogy ezek létező fürdőszoba felszerelésekkel, burkolólapokkal elkészített tervek. Egyes gyártók teljes szortimenteteket kínálnak.

A megfelelő inspirációk után nekifoghatunk a tervezésnek, vagy felkereshetjük valamelyik fürdőszoba tervezéssel, látványterv készítéssel is foglalkozó szalont.

A fürdőszoba felújítás árak.

Talán ez a lépés a legnehezebb a tervezésben. A rendelkezésünkre álló költségkeretünkbe be kell férnünk. A valóságot tükröző költségkalkuláció fontos, különösen azok számára, akik 15-20 évvel ezelőtt újítottak fel fürdőszobát és azóta nem nagyon foglalkoztak az árakkal. Ilyenkor többször visszakanyarodunk a tervezés előző lépéseihez, mielőtt árajánlatokat kérünk a számunkra szimpatikus fürdőszoba felújítás kivitelezőtől.