Ötletek, ha kicsi a fürdőszoba

Fürdőszoba ötletA kicsi fürdőszoba berendezése.

A társasházi lakások fürdőszoba mérete általában elég szerény. A kicsi fürdőszobának is ugyanazon funkciókat kell tudnia, mint nagyobb méretű társainak. A zuhanykabin alkalmazásával helyet takaríthatunk meg. Az egyik ügyfelünket idézve ez a megtakarított hely „pont egy mosógépnyi”.

Az egyik sarkalatos kérdés a kicsi fürdőszobák berendezésekor a bútorok elhelyezése, a szükséges tároló hely kialakítása. A fürdőszoba tervezők a több funkciót is ellátó bútorokat ajánlják.

Építsük a mosdót szekrénybe, kihasználva a mosdó alatti helyet, vagy a tükör helyett szereljünk fel tükrös szekrényt megoldva a tárolást és a helyi világítást is egyben.
A falakra szerelt szekrények is praktikus megoldást jelenthetnek, kihasználva a nem használt fal felületeket, például a fürdőszoba ajtó fölötti részt.

Ügyeljünk rá, hogy ne legyen zsúfolt a fürdőszoba.

A mégoly praktikus berendezéssel is a fürdőszoba méretét nem tudjuk ugyan megnövelni, de optikailag elkerülhetjük a zsúfolt hatást.
A mennyezetet hagyjuk szabadon, sőt alkalmazhatunk valamilyen tükröződő, lakkozott burkolatot is, tágítva így a teret. A nagyobb felületű tükrök alkalmazásának trükkjét már mindenki ismeri.
A nyitott polcok alkalmazása is növeli optikailag a teret. Ha az egyébként álló szekrényeket a falra szereljük, hagyva egy kis helyet a padló és a szekrény között, nem csak a szemünket csapja be, de a takarítást is könnyebbé tesszük.

Ha bizonytalanok vagyunk a fürdőszoba berendezésében, kérjünk segítséget lakberendező szakembertől, vagy valamelyik rutinos fürdőszoba kivitelezőtől.