Konyha felújítás

Konyha tervezés, konyha felújítás, konyhabútor ötletek, tippek.

Inspiráló ötletek a konyha berendezésére

A konyha egy relatív túlzsúfolt helyiségnek számit, főleg akkor, ha a lakásban nincs egy külön ebédlő helyiség is.

Konyhabútor ötletekA konyhában alapvetően a következő használati tárgyakat találhatjuk meg: egy asztal legalább 2-4 székekkel, egy tűzhely, egy sütő, egy mosogató, egy munkalap és egyéb tároló bútorok.
Első sorban tudatosulnia kell bennünk egy fontos dolognak: a legtöbb esetben a konyha az otthonunk szíve.

A konyhának egy kellemes hatást kell nyújtania, nem csak az ott élőknek, de a vendégek számára is, ezért nagyon figyeljünk oda a berendezésénél. Elegáns, de ugyanakkor hasznos elrendezésre van szükség a konyhában, ahol a mindennapjainkat töltjük sütéssel, főzéssel.

Azonban az elegancia nem mindig fér össze a hasznossággal és bizony áldozatokat kell hozni a cél érdekében.

Konyha felújítás tervezése

A konyha a lakásfelújítás kiemelt figyelmet igénylő része.

KonyhabútorA konyha felújításához, hasonlóan a fürdőszobához, szinte valamennyi a lakásfelújításban érintett szakember munkájára szükség van. Már az árajánlat kérésekor tudnunk kell a konyha berendezését, a bútorok, a háztartási gépek pontos helyét. Igen a konyha felújítás megkezdése előtt rendelkeznünk kell kész konyhabútor tervvel.

Ötletek a konyha tervezéséhez.

A konyhafelújítás, de teljes lakásfelújítás alkalmával is szóba kerül a konyha világítása. A világítást érdemes két részre bontanunk. A konyha és a munkapult megvilágítására és a dekorációs világításra. Az egyre népszerűbb led világítás nagyon feldobja a konyhabútort, de nem alkalmas a munkaterület megvilágítására. Hasznos lehet, ha a led világítás mellett alkalmazunk külön lámpákat a munkaterület megvilágítására.

A háztartási gépek kiválasztása a következő nagy feladat. Az energiatakarékos gépek mellet, kiemelném az elektromos tűzhelyet és a hűtőszekrényt.