Konyha felújítás tervezése

A konyha a lakásfelújítás kiemelt figyelmet igénylő része.

KonyhabútorA konyha felújításához, hasonlóan a fürdőszobához, szinte valamennyi a lakásfelújításban érintett szakember munkájára szükség van. Már az árajánlat kérésekor tudnunk kell a konyha berendezését, a bútorok, a háztartási gépek pontos helyét. Igen a konyha felújítás megkezdése előtt rendelkeznünk kell kész konyhabútor tervvel.

Ötletek a konyha tervezéséhez.

A konyhafelújítás, de teljes lakásfelújítás alkalmával is szóba kerül a konyha világítása. A világítást érdemes két részre bontanunk. A konyha és a munkapult megvilágítására és a dekorációs világításra. Az egyre népszerűbb led világítás nagyon feldobja a konyhabútort, de nem alkalmas a munkaterület megvilágítására. Hasznos lehet, ha a led világítás mellett alkalmazunk külön lámpákat a munkaterület megvilágítására.

A háztartási gépek kiválasztása a következő nagy feladat. Az energiatakarékos gépek mellet, kiemelném az elektromos tűzhelyet és a hűtőszekrényt.

Ha elektromos főzőlapot építünk be a konyhába, célszerűbb Indukciós főzőlapot választanunk. Az kisebb energiafogyasztás mellett ezzel a főzőlappal lerövidítjük a melegítés, a főzés idejét is. Igaz az indukciós tűzhelynél csak vasból készült edényeket használhatunk, de hosszú távon biztosan megéri.

A hűtőszekrények tekintetében a No Frost hűtőszekrényekre hívnám fel a figyelmet. Ez a technológia egyre jobban elterjed hazánkban is. A rendszer lényege, hogy a különleges légkeverési rendszernek hála a hűtőszekrényekben tovább maradnak frissek az ételek, különösen a zöldségek és a gyümölcsök. Ezen, kívül a hűtőszekrény belseje nem deresedik, nem jegesedik, és ezt úgy értsük, hogy egyáltalán nem.